Askeleet asiantuntijablogiin – itseopiskeluversio

Verkkokurssi sinulle, joka haluat kirjoittaa loistavia blogitekstejä säännöllisesti.

  Ilmoittaudu kurssille

Unohda ikuinen tuskailu kirjoittamisen äärellä ja opi järjestelmällinen askel askeleelta -malli taidokkaiden blogitekstien tuottamiseen.

Oletko jo pitkään haaveillut, että sinusta tulisi tuottelias bloggaaja, joka kynäilee kiinnostavia tekstejä toisensa perään? Tahdot saada osaamisesi näkyville verkossa tai haluaisit käyttää blogia oman tai organisaatiosi viestin levittämiseen?

Hyvistä aikeista huolimatta et ole vielä kirjoittanut ensimmäistäkään blogitekstiä tai sitten harvalukuiset julkaistut tekstisi eivät ole innostaneet lukijoita – eivätkä jälkikäteen ajatellen edes sinua. Tiedät, että blogitekstien kirjoittaminen olisi hyvä tapa edistää työnhakua, saada uusia asiakkaita yrityksellesi tai rakentaa asiantuntijabrändiä, mutta et vain pääse alkuun.

Olet ehkä tottunutkin kirjoittaja, mutta blogitekstit eivät tunnu syntyvän samalla, tutulla tavalla kuin perinteiset asiatekstit. Sinun voi myös olla vaikea hoksata, millaiset asiat omassa tai organisaatiosi asiantuntemuksessa kiinnostavat muita.

Tarvitset selkeän mallin, joka auttaa sinua kirjoittamaan blogitekstejä säännöllisesti ja suunnitelmallisesti.

Kun sinulla on kirkas suunnitelma sille, miten yksittäinen blogiteksti syntyy, pystyt paremmin keskittymään olennaisimpiin asioihin kirjoittamisen eri vaiheissa. Ja kun osaat kiinnittää jokaisessa vaiheessa huomion juuri oikeisiin asioihin, teksteistäsi tulee huomattavasti entistä parempia.

Energiaasi vapautuu turhasta tuskailusta, kun järjestelmällinen blogitekstien kirjoittamisen malli vakiintuu arkisiksi rutiineiksi, ja pystyt päästämään luovuutesi valloilleen.

Entä, jos kerromme sinulle, että tuollainen malli on jo olemassa? Malli, jonka avulla...

 • opit tuntemaan läpikotaisin vaiheet, joita seuraamalla jokaisesta kirjoittamastasi blogitekstistä tulee kiinnostava, selkeä ja houkutteleva
 • ymmärrät, mitä hyvän tekstin tuottaminen vaatii, ja osaat viedä tietosi myös käytäntöön. Samalla opit taitoja, joista on hyötyä myös muiden tekstien kirjoittamisessa
 • sinun ei tarvitse enää koskaan väännellä käsiäsi ihmetellen, miten kummassa saisit seuraavan blogitekstin syntymään.

Ryhdy bloggaajaksi, joka julkaisee herkullisia blogitekstejä jatkuvasti, ja ehtii silti hoitaa kaikki muutkin työnsä kunnialla. Selkeä malli kirjoittamiseen tekee ihmeitä blogiteksteillesi, ja me opetamme sen sinulle viidessä viikossa Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssilla.

Ohjaamme sinut vaihe vaiheelta kasvattamaan ideanpoikasesi valloittavaksi blogitekstiksi

Kurssi sisältää videoluentoja, harjoituksia ja tehtäviä, joiden avulla edistät omaa blogitekstiäsi. Kun seuraat opetusta ja teet tehtävät aikataulussa, käsissäsi on viimeistelty ja julkaisuvalmis blogiteksti.

Lisäksi käyttöösi jää runsas paketti konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sinua kirjoittamaan ja julkaisemaan blogitekstejä säännöllisesti.

Kurssilla keskityt pelkästään kirjoittamiseen ja taidokkaiden tekstien tuottamiseen, sillä asiantuntijablogissa suurin merkitys on sisällöllä. Saat roppakaupalla rohkeutta ja opit muodostamaan näkemyksiä ammattitaitosi pohjalta.

Ja koska kirjoittaminen on paljon muutakin kuin sanojen asettelua peräkkäin, torjumme yhdessä ongelmia, joihin saatat törmätä kirjoittamisen eri vaiheissa.

Tiedämme, että blogitekstien kirjoittaminen ei ole ainoa eikä todennäköisesti edes tärkein työsi. Juuri siksi tarvitset uusia taitoja: voidaksesi jättää enemmän aikaa tuolle kaikelle muulle. Siksi me loimme verkkokurssin, jonka jälkeen blogitekstien kirjoittaminen onnistuu kaikkien muiden töidesi ohella helposti ja vaivattomasti.

Ammattitoimittajien kaikki parhaat vinkit käyttöösi

Kurssilla opit:

 • Jakamaan kirjoittamisen vaiheisiin, jotta blogitekstin edistäminen onnistuu pienissäkin pätkissä.
 • Suunnittelemaan tekstisi sisällön ja rakenteen ennakolta, jotta kirjoittamisen hetkellä voit keskittyä muotoilemaan ajatuksesi sanoiksi.
 • Aikatauluttamaan hetket, jolloin ehdit työskennellä blogisi parissa.
 • Sitoutumaan säännölliseen julkaisutahtiin ja ottamaan tärkeät määräajat mukaan kalenteriisi.

Autamme sinua löytämään ideoita ja rajaamaan aiheesi blogitekstille sopivan kokoiseksi. Ohjaamme tekstin suunnittelussa ja neuvomme, millaisin konstein tekstin tuottaminen onnistuu mahdollisimman sujuvasti. Viimeistelyvaiheessa muokkaat tekstisi napakaksi, lukijaa houkuttelevaksi ja helppolukuiseksi.

Saat lisäksi ison kasan kirjoittajan työtä helpottavia ohjeita. Me molemmat kurssin kouluttajat olemme ammattitoimittajia ja jaamme sinulle yhteensä yli 30 vuoden aikana kertyneet kokemuksemme siitä, miten tekstit saa syntymään mahdollisimman helposti, suunnitelmallisesti ja aikataulussa.

Askeleet asiantuntijablogiin -kurssin ilmoittautuminen aukeaa elokuussa 2019! Sillä välin voit opiskella asiantuntijablogin kirjoittamista ilmaisella lyhytkurssillamme. Ilmoittaudu Onnistu asiantuntijabloggaajana -kurssille täällä!


Mitä verkkokurssi pitää sisällään

 • 30 napakkaa videoluentoa ja 35 niihin liittyvää harjoitusta. Lähes kahden tunnin verran luentoja, joissa mennään suoraan asiaan ja pysytään siinä tiukasti.
 • Viisi blogitehtävää, joissa sovellat oppimaasi oman blogitekstisi eteenpäin viemiseen.
 • Oppimispäiväkirjan, johon voit kirjata kurssin aikana blogisi kannalta tärkeimmät oivallukset ja linjavedot. Päiväkirja toimii arvokkaana työkaluna, joka auttaa ja ohjaa blogisi pitkäjänteistä kirjoittamista.
 • Materiaalipaketin, joka tukee pitkäjänteistä bloggaamista vielä vuosia kurssin käymisen jälkeen. Paketti sisältää muun muassa valmiita pohjia blogitekstin rakenteen suunnitteluun, ideointisuppilon aiheen rajaamiseen ja ohjeet blogitekstin jakeluun.

Lisäksi pääset mukaan kurssin Facebook-ryhmään, missä voit keskustella muiden kurssilaisten kanssa ja esittää kysymyksiä kouluttajille.

Näin askel askeleelta -malli etenee

Jakso 1. Luot vankan perustan tekstillesi

Määrittelet omalle blogillesi tavoitteen, aihepiirin ja kohderyhmän tai otat selvää, mitä nämä ovat yhteisblogissa, jonne kirjoitat.

Jakso 2. Kehittelet aiheen blogitekstille

Tuotat blogitekstien ideoita ja jalostat niistä parhaat selkeästi rajatuksi aiheeksi.

Jakso 3. Kirjoitat blogitekstistäsi luonnoksen

Suunnittelet tekstiäsi ja kirjoitat siitä ensimmäisen version.

Jakso 4. Muokkaat tekstisi rakenteen lukijaa houkuttelevaksi

Opit poimimaan tärkeimmän asian ja nostamaan sen tekstin alkuun.

Jakso 5. Viimeistelet kieliasun julkaisukuntoon

Viilaat tekstistä selkeän, helposti ymmärrettävän ja lukijaystävällisen

Ajattelit ehkä, että kirjoituskoulutuksessa keskityttäisiin pelkästään tekstin tuottamiseen tai sanamuotojen ja pilkun paikkojen viilaamiseen. Kirjoittaminen on kuitenkin pitkä prosessi, jonka jokainen vaihe on tärkeä, jos haluat kirjoittaa hyvän tekstin.

Voisimme toki esimerkiksi antaa sinulle pelkästään vinkit vetävän otsikon kirjoittamiseen, mutta silloin unohtaisimme kaiken sen, mitä loistavan sisällön tuottamiseen tarvitaan ennen sitä.

Pääset töihin heti ilmoittautumisen jälkeen!

Samana päivänä, kun ilmoittaudut mukaan, pääset käsiksi kurssin ensimmäiseen osioon. Sieltä löydät ennakkotehtävät, jotka auttavat sinua virittäytymään kurssin teemoihin ja valmistelemaan tulevaa tietäsi mestaribloggaajaksi.

Näin käytäntö etenee syyskuun 2019 kurssilla

16.9. Ensimmäinen jakso blogin perustuksista aukeaa ja saat ensimmäisen blogitehtävän.

23.9. Toinen jakso ideoinnista ja ideoiden jalostamisesta aukeaa ja saat toisen blogitehtävän.

30.9. Kolmas jakso tekstin tuottamisesta aukeaa ja saat kolmannen blogitehtävän.

7.10. Neljäs jakso rakenteen muokkaamisesta aukeaa ja saat neljännen blogitehtävän.

14.10. Viides jakso kieliasun viimeistelystä aukeaa ja saat viidennen blogitehtävän.


Miksi tämä kurssi?

Me molemmat kurssin kouluttajat olemme ammattitoimittajia. Yhteensä olemme kirjoittaneet kaikkiin maan eturivin lehtiin ja meille on kertynyt kokemusta toimittajan työstä yli 30 vuoden ajalta.

Toimittajan työssä huomasimme usein, että parhaita asiantuntijoita on vaikea löytää, jos heidän ammattitaitonsa ei näy verkossa. Siksi rakensimme ensimmäisen asiantuntijabloggaamisen verkkokurssimme, Osaaminen esiin! -kurssin.

Nyt olemme kouluttaneet tuhansia asiantuntijoita kirjoittamaan. Kouluttajan työssä olemme nähneet entistä selvemmin tarpeen koulutukselle, joka päivittää asiantuntijoiden kirjoitustaidot digi- ja blogiaikaan.

Asiantuntijoita kehotetaan usein bloggaamaan, mutta pyytäjät eivät välttämättä ymmärrä, että blogitekstin kirjoittaminen vaatii kovin erilaisia taitoja kuin perinteisten asiatekstien kirjoittaminen.

Siksi lakkautimme Osaaminen esiin! -kurssin keväällä 2019 ja rakensimme sen pohjalta uuden, entistä laajemman ja paremmin jäsennellyn kurssin. Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssilla saat uusimmat tiedot ja taidot siitä, mitä asiantuntijablogin kirjoittaminen tarkoittaa tänä päivänä.

Osaaminen esiin! -kurssin kävi reilun puolentoista vuoden aikana lähes 250 eri alojen osaajaa. Heistä 88 prosenttia piti kurssia todella hyödyllisenä.

Kun tulet Askeleet asiantuntijablogiin -kurssille, saat kaikki samat tiedot ja vielä reilusti enemmän! Luentoja on enemmän ja aiheet on palasteltu helpommin sulateltaviin osiin. Harjoituksia on lisätty ja sisältöä on muokattu vastaamaan paremmin eri lähtökohdista tulevien osallistujien tarpeita.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Verkkokurssi sopii loistavasti blogin perustamisen tai ensimmäisen blogitekstin kanssa kamppailevalle, ja antaa hyviä vinkkejä sekä syventävää tietoa myös kokeneemmalle bloggaajalle.

Erinomaisesti kurssi soveltuu myös organisaation blogiin kirjoittaville tai sinulle, joka kirjoitat tekstiä useampiin yhteisblogeihin esimerkiksi järjestöjen sivuilla tms. Kurssin tietojen ja apuvälineiden avulla pystyt myös ohjaamaan ja neuvomaan muita organisaatiosi jäseniä oivallisten blogitekstien tekijöiksi.

Kurssi sopii erityisesti sinulle, joka

 • haluat, että osaamisesi ja ammattitaitosi näkyy verkossa. Voit olla esimerkiksi asiantuntija, yrittäjä, tutkija, työnhakija tai uran vaihtaja;
 • haluat profiloitua oman alasi huippuammattilaisena. Haluat kenties myös lisää asiakkaita, julkisuutta omalle työllesi tai tutkimusaiheellesi tai välineen, jota voit hyödyntää työnhaussa.
 • olet kyllästynyt pelkästään suunnittelemaan blogin perustamista ja tahdot vihdoin tarttua toimeen;
 • et ole aikaisemmin kirjoittanut blogia, olet bloggausurasi alkuvaiheessa tai kaipaat uutta potkua kirjoittamiseesi;
 • haluat kirjoitusprosessista helpomman ja teksteistäsi parempia.
 • tehtäväsi on ylläpitää ja kirjoittaa blogia, mutta suunta on hukassa ja tekstit kaipaisivat ryhtiä tai selkeyttämistä.

Tämä kurssi ei ole sinun juttusi, jos haluat

 • oppia blogialustan valinnasta tai blogin perustamisen teknisistä kysymyksistä;
 • erityisesti keskittyä kielenhuoltoon ja oikeinkirjoitukseen;
 • haluat ensisijaisesti kehittyä lifestyle-bloggaajana tai kehittää blogista itsellesi suoran tulonlähteen;
 • kalenteristasi ei löydy 1–3 tuntia viikossa kurssin luentoja ja tehtäviä varten. Blogin perustusten luominen ja tekstin työstäminen vaativat aikaa ja ajatustyötä, jota kukaan ei voi tehdä puolestasi.

Verkkokurssista on kaksi versiota

Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssilla haluamme vastata mahdollisimman hyvin osallistujien tarpeisiin. Edellisellä Osaaminen esiin -blogikurssilla huomasimme, että moni osallistuja halusi suorittaa kurssin kokonaan itsenäisesti. He eivät koskaan pyytäneet meiltä palautetta tehtävistä, joilla edistivät omaa blogiaan.

Toisaalta taas moni heistä, jotka palauttivat tehtävät ja saivat niistä palautteen, toivoi, että palautetta olisi saanut myös kokonaisesta blogitekstistä.

Teimme siksi uudesta verkkokurssistamme kaksi versiota, joista voit valita omiin mieltymyksiisi ja elämäntilanteeseesi sopivamman. Versiot ovat itseopiskeluversio ja täysversio.

Opiskele omaan tahtiin...

Itseopiskeluversiossa suoritat kurssia omaan tahtiisi etkä ole sidottu palautteen antamisen määräpäiviin. Kurssin jaksot aukeavat kuitenkin käyttöösi samaan tahtiin kuin täysversiossa.

Itseopiskeluversio kannattaa valita esimerkiksi silloin, jos haluat lisätietoja blogitekstien kirjoittamisesta, mutta aikataulusi on liian kiireinen syvälliseen opiskeluun.

...tai syvenny ja saa palautetta

Täysversiossa puolestaan saat kolmeen otteeseen palautetta kouluttajalta: blogin peruslinjauksista, blogitekstisi aiheesta ja kokonaisesta blogitekstistä. Välissä opiskelet kaksi jaksoa itsenäisesti blogitehtävien turvin.

Täysversion valitseminen antaa mahdollisuuden kerrankin keskittyä kirjoittamiseen ja taitojesi kartuttamiseen syvällisesti. Tehtävien palauttamisen määräajat patistavat lempeästi tarttumaan toimeen ja pysymään aikataulussa. Ammattilaisten palaute auttaa huomaamaan, kuinka hyvin olet sisäistänyt kurssin opit ja mitkä ovat omat kehitystarpeesi.

Valitset siis kumman version tahansa, saat monipuolisen tietopaketin ja materiaalit käyttöösi. Molempien versioiden osallistujat pääsevät myös Facebook-ryhmään, missä voi esittää kouluttajille kysymyksiä ja keskustella muiden kurssilaisten kanssa.

Ero on siinä, haluatko kouluttajien palautteen, joka kehittää kirjoittamistasi eteenpäin isoin harppauksin ja auttaa näkemään ongelmakohtia, joille kirjoittaja monesti itse sokeutuu.

Vastinetta rahoillesi

Kurssin hinta on todella edullinen, kun ottaa huomioon, kuinka laajasti asiantuntijablogin kirjoittamista käsitellään. Samanlainen koulutus lähiopetuksena maksaisi useita satoja euroja. Lisäksi hintaan sisältyy useita työkaluja, jotka auttavat kirjoittamaan parempia blogitekstejä kurssin jälkeen. Esimerkiksi blogitekstin rakennepohjia ovat aiemmat kurssilaiset kiitelleet moneen otteeseen.

Paneutuvan palautteen antaminen vie aikaa, ja siksi täysversion hinta on itseopiskeluversiota reilusti halvempi. Nyt saat kuitenkin verkkokurssin monipuoliset sisällöt JA kolme palautetta hintaan, jonka muuten joutuisit maksamaan pelkästään palautteista.

Kurssin käytyäsi

 • löydät blogitekstin ideoita helposti arjessasi.
 • valitset aiheita, jotka kiinnostavat lukijaa.
 • osaat muotoilla ajatuksesi kiinnostavasti.
 • tiedät, miten blogiteksti kannattaa rakentaa.
 • hahmotat, kenelle kirjoitat ja miksi.
 • ymmärrät, mitä lukija haluaa teksteiltäsi.
 • viestisi menee perille.

Eikä siinä vielä kylliksi, sillä lisäksi

 • olet varmempi ja rohkeampi kirjoittaja.
 • tunnet työskentelytavat, joiden avulla voit julkaista blogitekstejä säännöllisesti.
 • osaat tuottaa vaikeastakin asiasta helppolukuisia ja silmäiltäviä tekstejä.
 • kirjoitat vaikuttavia tekstejä, joiden avulla saat lisää asiakkaita, ryhdyt alasi guruksi, rakennat asiantuntijabrändiäsi, viet organisaatiosi viestiä eteenpäin tai pääset mielipidejohtajaksi, mikä onkaan perimmäinen tavoitteesi bloggaamisen taustalla.


30 päivän tyytyväisyystakuu!

Jotta sinun ei tarvitsisi olla huolissasi siitä, onko kurssi odella hyödyllinen juuri sinulle, lupaamme reilun tyytyväisyystakuun.


 

Aiempien blogikurssilaisten kommentteja

"Pidin kurssinne kokonaisotteesta, tukiviestien rytmittämisestä ja sisällöistä sekä hyvistä webinaareista. Vaikka käytätte verkkokurssien psykologista myyntihunajaa, onnistuitte välttämään yli-imelyyden ja ylitoiston. Se on taitolaji. Olin aluksi vähän skeptinen, koska olen ollut melko usealla verkkokurssilla. Olette kuitenkin löytäneet jotain omalaatuisesti säikeittävää. Kurssinne on kalliihko (vrt vaikkapa Udemy) verkkokurssihinnastoissa. Mutta jotenkin olette saaneet sen hintansa väärtiksi."

- Vesa Ilola, hankepäällikkö, ratkaisumuotoilija, innovaattori

"Sain selkeät ohjeet tekstin hiomiseen raakaversiosta lopulliseksi tekstiksi. Kun oma tekstini oli ensimmäistä kertaa "valmis", muokkasin sitä kurssin ohjeiden avulla vielä 5-6 kertaa, ja aina tuli paremmaksi. Omin voimin olisin jättänyt tekstin siihen ensimmäiseen valmiiseen versioon, mutta hiominen jäsensi ja selkiytti viestiäni. Ohjelma etenee prosessina, kouluttajat ovat ammattimaisia ja innostavia sekä aikataulu tarpeeksi väljä. Onnistunutta oli myös kurssin ilmapiiri – alusta lähtien tuli sellainen olo, että saan laadittua oman blogitekstini kurssin aikana."

- Pälvi Myyry, kouluttaja, uravalmentaja

"Suosittelen lämpimästi blogia harkitseville ja blogikirjoittelun jo aloittaneille digiajan kirjoituskoulu Kiteen verkkokurssia. Sain kurssilta paljon sellaisia hyviä vinkkejä tekstin rakentamiseen ja kiteyttämiseen, joihin en ollut tullut kiinnittäneeksi aiemmin huomiota. Jos yhtään tuntuu siltä, että omista teksteistä puuttuu se jokin, niin vastaus voi löytyä tältä kurssilta! "

- Virpi Naukkarinen, Pelkotanssi-blogin kirjoittaja

"Tietämykseni blogitekstin rakenteesta ja sisällöstä tarkentuivat. Lisäksi sain hyödyllistä palautetta tekemääni blogitekstiin liittyen. Olen kirjoittanut paljon abstraktilla tasolla liikkuvaa asiatekstiä ja havahduin kurssipalautteen ansiosta siihen, että blogiteksti on hyvä tuoda käytännöllisemmälle tasolle. Minun tuleekin ihan opetella esimerkkejä sisältävän tekstin kirjoittamista! Kiitos hienosta kurssista! Tämä opetti paljon."

- Paula Tervo, kasvatusalalla

Usein kysytyt kysymykset


Mitä kurssi maksaa?
Kurssin täysversio maksaa 260,40 euroa (sis. alv 24 %) ja itseopiskeluversio 99,20 euroa (sis. alv 24%). Kun maksat osallistumismaksun, kurssin materiaalit ovat käytössäsi puoli vuotta itseopiskeluversiossa ja vuoden täysversiossa.
Miten kurssin voi maksaa?
Verkkopankissa tai pankki- tai luottokortilla (Visa, Mastercard ja American Express). Myös Visa Electron käy maksuvälineenä. Maksaminen tapahtuu suomalaisessa Holvi-verkkokaupassa, joten voit huoletta luottaa maksamisen turvallisuuteen. VINKKI: Jos haluat maksaa pankkikortilla ja sinulla on samassa kortissa sekä luotto- että pankkipuoli, voit maksaa pankkikortilla käyttämällä kortin kääntöpuolella (sillä puolella, jonne tulee allekirjoitus) olevaa debit-kortin numeroa. Sen vieressä on debit-kortille oma kolminumeroinen CVC-koodi. Näin maksamalla maksu lähtee tililtä eikä mene luottokorttilaskuun.
Useampi organisaatiomme jäsen olisi osallistumassa kurssille. Voitteko lähettää meille laskun?
Kyllä! Yrityksille tai organisaatioille voimme lähettää kurssista laskun. Tästä veloitamme laskutuslisän 8 e. Jos haluat laskun, olethan meihin yhteydessä suoraan: [email protected] tai 050-434 8708.
Miten voin saada palautetta kurssin aikana?
Itseopiskeluversion hintaan ei sisälly palautetta ollenkaan, täysversiossa kouluttajat antavat palautetta kerran viikossa. Jos siis olet ostanut kurssin täysversion ja tahdot palautetta kahdesta ensimmäisestä blogitehtävästä, sinulla on 14.10.2019 asti aikaa palauttaa tehtävät kurssialustalle. Palautetta annetaan aina keskiviikkoon mennessä, jos olet palauttanut tekstin viimeistään maanantaina. Kokonaisten blogitekstien deadline on 28.10.2019 ja palaute annetaan 4.11. mennessä.
Onko kurssin osallistujamäärä rajoitettu?
Kyllä. Otamme Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssille rajoitetun määrän osallistujia kerralla.
Entä jos kurssi ei vastaa odotuksiani?
Jos et ole kurssin antiin tyytyväinen, voit saada kurssin hinnan kokonaisuudessaan takaisin. Lähetä postia osoitteeseen [email protected] 30 päivän kuluessa kurssin maksamisesta, niin hyvitämme hinnan sinulle.
Tarvitseeko verkkokurssia varten seurata suoria lähetyksiä vai voiko kurssia käydä omaan tahtiin?
Verkkokurssin sisältöjä voi käydä läpi omaan tahtiin. Kurssin sisältö on pilkottu sopiviksi suupaloiksi, jotta yhden videon voi katsoa esimerkiksi samalla, kun juot kahvikupillisen.
Olen juuri lähdössä parin viikon lomamatkalle. Voinko aktivoitua kurssin suhteen vasta sen jälkeen?
Voit. Jos kuitenkin haluat palautetta kaikista tehtävistä, blogitehtäviä kannattaa alkaa tehdä heti matkalta palattuasi. Blogitehtävät vaativat aikaa ja ajatustyötä, joten kaikkia tehtäviä ei kannata jättää viime tippaan.
Voinko tulla kurssille, vaikka minulla on jo blogi?
Voit! Kokeneetkin kirjoittajat ovat pitäneet kurssiamme hyödyllisenä. Käymme kurssilla läpi sitä, miten asiantuntijablogin teksti ylipäätään rakentuu ja miten kirjoittamisen eteneminen vaihe vaiheelta helpottaa kirjoittamista ja pitkäjänteistä bloggaamista. Oleellista on, kaipaako lisätietoa siitä, miten kiinnostava, sujuvasti etenevä ja helppolukuinen blogiteksti syntyy ja mitä säännöllinen blogin pitäminen kirjoittajalta vaatii.
Täytyykö minun olla kovan luokan asiantuntija tai kokenut kirjoittaja, jotta kurssista olisi hyötyä?
Ei kumpaakaan! Kurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat ryhtyä asiantuntijabloggaajiksi. Blogi voi olla hyvä alusta oman asiantuntemuksen kartoittamiseen, kun perehdyt aiheisiin tekstien kirjoittamista varten. Kirjoitustaito puolestaan kohenee harjoittelemalla. Moni arastelee aivan turhaan kirjoitustaitoaan ja pitää usein itseään huonompana kirjoittajana kuin onkaan. Rohkeasti siis mukaan vain!
Olen käynyt Osaaminen esiin! -verkkokurssin. Onko tämä sama kurssi uudella nimellä?
Kyllä ja ei. Askeleet asiantuntijablogiin perustuu samaan askel askeleelta -malliin kuin Osaaminen esiin!. Opetamme samoja asioita, mutta käsittelytapa on erilainen ja käsittelyssä olevien aiheiden määrä on laajempi. Voi siis hyvin olla, että olet saanut kaiken tarvitsemasi opin jo Osaaminen esiin! -kurssilla. Toisaalta moni aiempi osallistuja on tullut asiantuntijabloggaamisen verkkokurssillemme uudelleen verestämään tietojaan ja taitojaan.

Kukapa ei kaipaisi välillä valmentajaa, joka kulkee rinnalla, näyttää tarvittaessa suuntaa ja tyrkkii eteenpäin. Askeleet asiantuntijablogiin on kirjoitusvalmentajasi, joka auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi, rohkaisee ja kirittää ylittämään itsesi.

Jos koskaan olet haaveillut blogin perustamisesta tai toivonut blogiisi ryhdikkäämpiä tekstejä tai lisää lukijoita, nyt on sinun hetkesi lähteä mukaan!

 • Kurssin ansiosta voit lopettaa jahkailun ja ryhtyä kirjoittamaan ammattimaista asiantuntijablogia.
 • Opeista on hyötyä kaikessa muussakin kirjoittamisessa.
 • Kouluttajille vuosien mittaan kertynyt ammattitaito on käytettävissäsi koko kurssin suoritusajan ja voit esittää heille kysymyksiä kirjoittamisesta milloin tahansa.
 • Henkilökohtainen palaute kurssin tehtävistä auttaa sinua kehittymään kirjoittajana isoin harppauksin.

Haluatko tuhlata aikaasi kirjoittamalla pitkäpiimäisiä blogitekstejä, joita kukaan ei lue? Vai tahdotko oppia kirjoittamaan vetäviä ja napakoita tekstejä, jotka vievät pointtisi perille? Lopeta epäröinti ja ryhdy superbloggaajaksi Askeleet asiantuntijablogiin -kurssilla!

Askeleet asiantuntijablogiin -kurssin ilmoittautuminen avataan syksyllä 2019. Jos asiantuntijablogin kirjoittaminen kiinnostaa, voit aloittaa opiskelun vaikka heti ilmaisella minikurssillamme Onnistu asiantuntijabloggaajana -verkkokurssillamme. Ilmoittaudu minikurssille täällä!

Nähdään kursseilla!

t: Sanna ja Mari digiajan kirjoituskoulu Kiteestä

Kouluttajat


Sanna Sevänen
Sanna Sevänen