Osaaminen esiin! Neljä askelta ammatillisen blogitekstin kirjoittamiseen

Vanha asiantuntijabloggaamisen verkkokurssimme, jolle ei enää oteta uusia osallistujia.

-->

Uusi asiantuntijablogin kirjoittajille tarkoitettu verkkokurssimme järjestetään ensimmäisen kerran syyskuussa! Osaaminen esiin! -kurssi jää siis historiaan.

Sillä välin voit opiskella asiantuntijablogin kirjoittamista ilmaisella minikurssillamme Onnistu asiantuntijabloggaajana – kirjoita sujuvasti ja napakasti.


Haluatko oman alasi guruksi? Tahdotko lisää asiakkaita yritykseesi? Etsitkö uutta työtä tai suuntaa uralla? Tai kirjoitatko organisaation blogia ja tahdot nostaa tekstisi uudelle tasolle? Osaaminen esiin! -kurssilla opit houkuttelemaan lukijoita kiinnostavilla näkökulmilla ja omaksut järjestelmällisen tavan rakentaa blogiteksti vaihe vaiheelta.

Konkreettiset tehtävät ja ammattitoimittajien antama palaute ovat Osaaminen esiin!- kurssin kovaa ydintä, kannustava ja innostava ilmapiiri makoisa lisämauste. Niiden ansiosta osallistujat ovat antaneet kiitellylle kurssille arvosanaksi 4,2/5.

Kurssin tehtävät tähtäävät siihen, että lopuksi sinulla on käsissäsi viimeistelty ja julkaisuvalmis blogiteksti. Lisäksi tehtävät ohjaavat miettimään blogin perustuksia ja muokkaamaan työskentelytapojasi niin, että säästät aikaa ja nautit kirjoittamisesta enemmän.

Näy verkossa blogitekstien ansiosta

Kurssin kouluttajina toimivat ammattitoimittajat Sanna Sevänen ja Mari Valkonen. Yhteensä olemme kirjoittaneet kaikkiin maan eturivin lehtiin. Toimittajan työssä huomasimme usein, että parhaita asiantuntijoita on vaikea löytää, jos heidän ammattitaitonsa ei näy verkossa. Lisäksi istuimme lukuisissa koulutuksissa, joissa osaajia kehotettiin bloggaamaan, mutta hyvin harvoin kukaan kertoi, miten se käytännössä tapahtuu.

Siksi rakensimme Osaaminen esiin! -kurssin, perusteellisen bloggaamisen peruspaketin kirjoittamisen näkökulmasta. Kurssi sopii loistavasti blogin perustamisen tai ensimmäisen blogitekstin kanssa kamppailevalle, ja antaa hyviä vinkkejä sekä syventävää tietoa myös kokeneemmalle bloggaajalle.

Tämä verkkokurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat ammattitaitosi näkyvän verkossa. Kurssi käy läpi blogitekstin kirjoittamisen vaihe vaiheelta aina ideoimisesta viimeistelyyn. Saat varmuutta ammatillisten blogitekstien kirjoittamiseen ja parhaat työskentelymenetelmät pitkäjänteiseen asiantuntijabloggaamiiseen.

Kurssin käytyäsi

 • osaat muotoilla ajatuksesi kiinnostavasti.
 • tiedät, miten blogiteksti kannattaa rakentaa.
 • hahmotat, kenelle kirjoitat ja miksi.
 • ymmärrät, mitä lukija haluaa teksteiltäsi.
 • olet varmempi ja rohkeampi kirjoittaja.
 • tunnet työskentelytavat, joiden avulla voit julkaista blogitekstejä säännöllisesti.
 • osaat tuottaa vaikeastakin asiasta helppolukuisia ja silmäiltäviä tekstejä.

Kurssin hinta on 148,80 euroa (sis. alv 24 %)


 


Neuvojemme avulla:


1. Määrittelet omalle blogillesi tavoitteen ja kohderyhmän

Toisin sanoen luot blogillesi perustan, joka helpottaa säännöllistä kirjoittamista huomattavasti. Moni asiantuntija hyötyy bloggaamisesta ja oman asiantuntemuksensa esille tuomisesta, mutta ilman henkilökohtaista tavoitetta ja lukijoihin tutustumista tekstien kirjoittaminen ja kirjoittamismotivaation ylläpitäminen muuttuvat alkuinnostuksen jälkeen vaikeiksi.

2. Kehittelet aiheen blogitekstille

Opit tuottamaan omasta alastasi blogitekstien ideoita ja etsimään niiden joukosta helmet. Lisäksi jalostat ideasi selkeästi rajatuksi aiheeksi, jonka avulla on helppo ryhtyä kirjoittamaan.

3. Opit kirjoittamaan milloin tahansa

Pääset eroon jahkailusta ja valkoisen paperin kammosta. Saat käytännössä testatut vinkit siihen, millaisiin työvaiheisiin kirjoitusprosessi kannattaa jakaa, jotta tekstin tuottaminen olisi mahdollisimman helppoa. Kirjoitat ensimmäisen blogitekstisi luonnoksen.

4. Viilaat tekstisi julkaisukuntoon

Voitat kärsimättömän ja kiireisen lukijan puolellesi, kun viimeistelet tekstisi ohjeidemme mukaisesti. Käymme läpi sitä, miten tekstin aloituksesta saa hyvän, millainen on hyvän verkkotekstin rakenne ja miten kielestä tulee mahdollisimman helppoa ja miellyttävää lukea.


Kolme uutta videota ja uusia ekstroja samalla hinnalla!

Tätä on luvassa:

 • Kaksitoista noin 10 minuutin videota ja yli 30 niihin liittyvää harjoitusta. Syksyn kursseille lisäsimme kolme uutta videota, mutta hinta pysyy samana.
 • Neljä viikkotehtävää, joissa pääset soveltamaan oppimaasi. Viikkotehtävien avulla rakennat askel askeleelta omaa blogitekstiäsi.
 • Oppimista tukevaa palautetta viikkotehtävistä, jotka palautetaan kouluttajille. Saat henkilökohtaisen palautteen blogitekstisi aiheesta ja tekstin alusta, ja lisäksi kouluttajat antavat yhteisen palautteen blogin aihepiiristä ja kohderyhmästä.
 • Sivuja, joista voit koota oman blogisi tyylikirjan. Tyylikirjaan voit kirjata kurssin aikana blogisi kannalta tärkeimmät oivallukset ja linjavedot, Tyylikirja toimii arvokkaana työkaluna, joka auttaa ja ohjaa blogisi pitkäjänteistä kirjoittamista.
 • Loistavia ekstramateriaaleja helpottamaan kirjoittamista!
   • Tarkastuslista oman tekstin editoimiseen.
   • 3 valmista rakennepohjaa blogitekstille.
   • Ammattitoimittajien kokoama muistilista haastatteluiden tekemiseen.
   • Video, jolla jaamme parhaat vinkkimme kirjoitusajan löytämiseen.
   • Kapulakielen perkausopas, ideoiden jalostussuppilo sekä tekstisuunnitelmapohja blogipostausten suunnitteluun.
   • Nyt lisäsimme sisältöön myös jakeluohjeet blogitekstien levittämiseen sosiaalisessa mediassa!


 

Kurssilaisten kommentteja

"Pidin kurssinne kokonaisotteesta, tukiviestien rytmittämisestä ja sisällöistä sekä hyvistä webinaareista. Vaikka käytätte verkkokurssien psykologista myyntihunajaa, onnistuitte välttämään yli-imelyyden ja ylitoiston. Se on taitolaji. Olin aluksi vähän skeptinen, koska olen ollut melko usealla verkkokurssilla. Olette kuitenkin löytäneet jotain omalaatuisesti säikeittävää. Kurssinne on kalliihko (vrt vaikkapa Udemy) verkkokurssihinnastoissa. Mutta jotenkin olette saaneet sen hintansa väärtiksi."

- Vesa Ilola, hankepäällikkö, ratkaisumuotoilija, innovaattori

"Sain selkeät ohjeet tekstin hiomiseen raakaversiosta lopulliseksi tekstiksi. Kun oma tekstini oli ensimmäistä kertaa "valmis", muokkasin sitä kurssin ohjeiden avulla vielä 5-6 kertaa, ja aina tuli paremmaksi. Omin voimin olisin jättänyt tekstin siihen ensimmäiseen valmiiseen versioon, mutta hiominen jäsensi ja selkiytti viestiäni. Ohjelma etenee prosessina, kouluttajat ovat ammattimaisia ja innostavia sekä aikataulu tarpeeksi väljä. Onnistunutta oli myös kurssin ilmapiiri – alusta lähtien tuli sellainen olo, että saan laadittua oman blogitekstini kurssin aikana."

- Pälvi Myyry, kouluttaja, uravalmentaja

"Suosittelen lämpimästi blogia harkitseville ja blogikirjoittelun jo aloittaneille digiajan kirjoituskoulu Kiteen verkkokurssia. Sain kurssilta paljon sellaisia hyviä vinkkejä tekstin rakentamiseen ja kiteyttämiseen, joihin en ollut tullut kiinnittäneeksi aiemmin huomiota. Jos yhtään tuntuu siltä, että omista teksteistä puuttuu se jokin, niin vastaus voi löytyä tältä kurssilta! "

- Virpi Naukkarinen, Pelkotanssi-blogin kirjoittaja

"Tietämykseni blogitekstin rakenteesta ja sisällöstä tarkentuivat. Lisäksi sain hyödyllistä palautetta tekemääni blogitekstiin liittyen. Olen kirjoittanut paljon abstraktilla tasolla liikkuvaa asiatekstiä ja havahduin kurssipalautteen ansiosta siihen, että blogiteksti on hyvä tuoda käytännöllisemmälle tasolle. Minun tuleekin ihan opetella esimerkkejä sisältävän tekstin kirjoittamista! Kiitos hienosta kurssista! Tämä opetti paljon."

- Paula Tervo, kasvatusalalla

"Suurkiitos Sannalle ja Marille kurssista! Sain monta oppia ja oivallusta matkan varrella. Ensimmäiset oivallukset tulivat jo heti alkumetreillä, eli blogini tavoitteen, aihepiirin ja kohderyhmän pohdinnassa. Tavoitteen pohdintaan käytetty aika ihan varmasti myöhemmin helpottaa tulevien blogitekstien aiheiden valintaa. Ideoiden jalostussuppilo on tosi kätevä apuväline. Erilaiset blogitekstien rakennepohjat koin tosi hyödyllisiksi. Uutta minulle oli myös se, että se kiinnostavin, tärkein asia kannattaa ilmaista ihan alussa. Koulun ainekirjoitusohjeet aikoinaan olivat ihan toisenlaiset! Opeteltavaa on vielä paljon, mutta uskon siihen, mitä Mari ja Sanna kannustavasti puhuivat, opit kirjoittamalla, kirjoittamalla ja kirjoittamalla. KIITOS!"

- Aino Kainulainen, hyvinvointialan yrittäjä

"Sain hyviä oppeja siihen, miten tuottaa sisältöä omaan blogiin. Jotkut kurssit vain ns. pyörivät asian ympärillä, kiertävät sitä kuin kissa kuumaa puuroa, mutta tämä koulutus meni suoraan varsinaiseen asiaan. Kurssilla oli paljon konkreettiset esimerkkejä. Esimerkiksi blogikirjoituksen rakennekaavoja voi hyödyntää, kun suunnittelee omaa blogikirjoitustaan. Ne ovat kuin omakotitalon runko, jonka voi sitten päällystää omilla verhoilumateriaaleillaan. Ja kun taitoa kehittyy, pystyy sitten myöhemmin soveltamaan erilaisia runkorakenteita."

- Sirpa Papinaho, valokuvaaja

"Kiitos todella hyvästä kurssista, tästä on hyvä jatkaa blogin parissa. Olen opiskellut kirjoittamista ennenkin, mutta se on aina keskittynyt enemmän kielioppiin kuin käytännön tekemiseen. Siksi tämä tuntui vielä paljon hyödyllisemmältä!"

- Johanna Lehtonen, rahoitusalalla

"Alun perin tulin kurssilla saamaan vinkkejä työnantajan blogin ylläpitämiseen, mutta Mari ja Sanna onnistuivat innostamaan perustamaan ihan oman blogin. Todella hyvä kurssi, jota suosittelen mielelläni. Marilla ja Sannalla on hyvä ote kouluttajiksi. He ovat kannustavia, ymmärtäviä, vähän vaativiakin. Heidän osaamisensa ja kokemuksensa tulee hyvin esiin kurssin sisällöissä."

- Sanna Tuokko, opetusalalla

"Selkeä pääväittämä, löysät pois ja pihvi maukkaine lisukkeineen tarjolle houkuttavan höyryävänä – kuulostaa helpolta, mutta vaatii aikaa ja työtä myös ammatikseen kirjoittavalta. Toiveeni oli saada terävyyttä tekstiin ja laatua lukukokemukseen. Osaaminen esiin -kurssi täytti tämän hienosti. Sannan ja Marin laatimat yksityiskohtaiset tehtävät ja konkreettiset vinkit antavat oivallisen perustan sekä tekstin toteuttamiseen että blogien suunnitteluun. Latasin kurssimateriaalin koneelleni, tein videoista muistiinpanot ja panostin kurssiin muutenkin. Materiaaliin on hyvä palata ja voin täydentää sitä jatkossa."

- Anne Korkala, toimittaja ja copywriter

Kouluttajat


Sanna Sevänen & Mari Valkonen
Sanna Sevänen & Mari Valkonen

Kurssi on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka

 • haluat, että osaamisesi ja ammattitaitosi näkyy verkossa. Voit olla esimerkiksi asiantuntija, yrittäjä, tutkija, työnhakija tai uran vaihtaja;
 • haluat profiloitua oman alasi huippuammattilaisena. Haluat kenties myös lisää asiakkaita, julkisuutta omalle työllesi tai välineen, jota voit hyödyntää työnhaussa.
 • olet kyllästynyt pelkästään suunnittelemaan blogin perustamista ja tahdot vihdoin tarttua toimeen;
 • et ole aikaisemmin pitänyt blogia, olet bloggausurasi alkuvaiheessa tai kaipaat uutta potkua kirjoittamiseesi;
 • haluat kirjoitusprosessista helpomman ja postauksistasi parempia.
 • tehtäväsi on ylläpitää ja kirjoittaa blogia, mutta suunta on hukassa ja tekstit kaipaisivat ryhtiä tai selkeyttämistä.


Tämä kurssi ei ole sinun juttusi, jos haluat

 • oppia blogialustan valinnasta tai blogin perustamisen teknisistä kysymyksistä;
 • erityisesti keskittyä kielenhuoltoon ja oikeinkirjoitukseen;
 • olet kiinnostunut kehittymään lifestyle-bloggaajana tai haluat ensisijaisesti kehittää blogista itsellesi suoran tulonlähteen;
 • palautetta kokonaisista blogiteksteistä. Kurssilla kouluttajat antavat palautetta kurssilla työstettävän blogipostauksen aiheesta ja kurssilla työstetyn tekstin alusta.
 • kalenteristasi ei löydy 1–3 tuntia viikossa kurssin luentoja ja tehtäviä varten. Blogin perustusten luominen ja tekstin työstäminen vaativat aikaa ja ajatustyötä, jota kukaan ei voi tehdä puolestasi.
 

Usein kysytyt kysymykset


Mitä kurssi maksaa?
Kurssi maksaa 148,80 euroa (sis. alv 24 %). Kun maksat osallistumismaksun, kurssin materiaalit ovat käytössäsi puoli vuotta.
Miten kurssin voi maksaa?
Pankki- tai luottokortilla (Visa, Mastercard ja American Express). Myös Visa Electron käy maksuvälineenä. VINKKI: Jos haluat maksaa pankkikortilla ja sinulla on samassa kortissa sekä luotto- että pankkipuoli, voit maksaa pankkikortilla käyttämällä kortin kääntöpuolella (sillä puolella, jonne tulee allekirjoitus) olevaa debit-kortin numeroa. Sen vieressä on debit-kortille oma kolminumeroinen CVC-koodi. Näin maksamalla maksu lähtee tililtä eikä mene luottokorttilaskuun.
Useampi organisaatiomme jäsen olisi osallistumassa kurssille. Voitteko lähettää meille laskun?
Kyllä! Yrityksille tai organisaatioille voimme lähettää kurssista laskun. Tästä veloitamme laskutuslisän 8 e. Jos haluat laskun, olethan meihin yhteydessä suoraan: [email protected] tai 050-434 8708.
Miten voin saada palautetta kurssin aikana?
Kouluttajat antavat palautetta kurssialustalla kerran viikossa. Jos siis tahdot palautetta viikkotehtävistäsi, sinulla on 27.5.2019 asti aikaa palauttaa tehtävät kurssialustalle. Palautetta annetaan aina maanantaisin. Osaaminen esiin! -kurssin hintaan ei sisälly palaute kokonaisesta blogitekstistä. Jos haluat palautetta kurssin aikana kirjoittamastasi blogitekstistä, saat palautteen meiltä erillisenä palveluna hintaan 40 e (sis. alv 24 %).
Onko kurssin osallistujamäärä rajoitettu?
Kyllä. Otamme Osaaminen esiin! -verkkokurssille rajoitetun määrän osallistujia, jotta pystymme takaamaan laadukkaan ja henkilökohtaisen palautteen.
Entä jos kurssi ei vastaa odotuksiani?
Jos et ole kurssin antiin tyytyväinen, voit saada kurssin hinnan kokonaisuudessaan takaisin. Lähetä postia osoitteeseen [email protected] 30 päivän kuluessa kurssin maksamisesta, niin hyvitämme hinnan sinulle.
Tarvitseeko verkkokurssia varten seurata suoria lähetyksiä vai voiko kurssia käydä omaan tahtiin?
Verkkokurssin sisältöjä voi käydä läpi omaan tahtiin. Kurssin sisältö on pilkottu sopiviksi suupaloiksi, jotta yhden videon voi katsoa esimerkiksi työmatkan aikana.
Olen juuri lähdössä parin viikon lomamatkalle. Voinko aktivoitua kurssin suhteen vasta sen jälkeen?
Voit. Jos kuitenkin haluat palautetta kaikista viikkotehtävistä, viikkotehtäviä kannattaa alkaa tehdä heti matkalta palattuasi.. Erityisesti kurssin kaksi viimeistä viikkotehtävää vaativat aikaa ja ajatustyötä, joten kaikkia tehtäviä ei kannata jättää viime tippaan.
Voinko tulla kurssille, vaikka minulla on jo blogi?
Voit! Kokeneetkin kirjoittajat ovat pitäneet kurssiamme hyödyllisenä. Käymme kurssilla läpi sitä, miten asiantuntijablogin teksti ylipäätään rakentuu ja miten kirjoittamisen eteneminen vaihe vaiheelta helpottaa kirjoittamista ja pitkäjänteistä bloggaamista. Puhumme ensimmäisestä blogitekstistä, mutta osallistujat voivat yhtä hyvin olla kirjoitamassa toista tai kymmenettä blogitekstiään. Oleellista on, kaipaako lisätietoa siitä, miten kiinnostava, sujuvasti etenevä ja helppolukuinen blogiteksti syntyy ja mitä säännöllinen blogin pitäminen kirjoittajalta vaatii.
Täytyykö minun olla kovan luokan asiantuntija tai kokenut kirjoittaja, jotta kurssista olisi hyötyä?
Ei kumpaakaan! Kurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat ryhtyä asiantuntijabloggaajiksi. Blogi voi olla hyvä alusta oman asiantuntemuksen kartoittamiseen, kun perehdyt aiheisiin tekstien kirjoittamista varten. Kirjoitustaito puolestaan kohenee harjoittelemalla. Moni arastelee aivan turhaan kirjoitustaitoaan ja pitää usein itseään huonompana kirjoittajana kuin onkaan. Rohkeasti siis mukaan vain!
Jäikö jokin kysymys vastaamatta?
Laita meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Tule mukaan!

Kukapa ei kaipaisi välillä rinnalleen valmentajaa, joka kulkee rinnalla, näyttää tarvittaessa suuntaa ja tyrkkii eteenpäin. Osaaminen esiin! on kirjoitusvalmentajasi, joka auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi, rohkaisee ja kirittää ylittämään itsesi.

Jos koskaan olet haaveillut blogin perustamisesta tai toivonut blogiisi ryhdikkäämpiä tekstejä tai lisää lukijoita, nyt on sinun hetkesi lähteä mukaan Osaaminen esiin! -kurssille!

 • Kurssin ansiosta voit lopettaa jahkailun ja ryhtyä kirjoittamaan ammattimaista asiantuntijablogia.
 • Opeista on hyötyä kaikessa muussakin kirjoittamisessa.
 • Kouluttajille vuosien mittaan kertynyt ammattitaito on käytettävissäsi koko kurssin suoritusajan ja voit esittää heille kysymyksiä kirjoittamisesta milloin tahansa.
 • Henkilökohtainen palaute kurssin viikkotehtävistä auttaa sinua kehittymään kirjoittajana isoin harppauksin.